Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Online Football Manager

Όνομα: Online Football Manager aka Online Soccer Manager

Εταιρία: Gamebasics
Έτος έναρξης: 2001
Χώρα Παραγωγής: Ολλανδία
Ελληνική Γλώσσα
: ΟΧΙ
Πλατφόρμα: Browser
Σύνολο Παικτών: 400.000 (11.10.2011)
Σύνολο Ελλήνων: (11.10.2011)

Βαθμός: 3/10
Εθιστικότητα: 3/10
Γραφικά: 4/10


Περιγραφή: Ένα μάλλον εύκολο παιχνίδι προπόνησης ποδοσφαιρικής ομάδας...Η διαφορά εδώ είναι ότι επιλέγετε μια υπαρκτή ομάδα, η οποία έχει όλους τους πραγματικούς της παίκτες. Το Διοικητικό Συμβούλιο σας λέει ποιά θέση το ενδιαφέρει να κατακτήσει την τρέχουσα σαιζόν: αν τα καταφέρετε, θα πάρετε περισσότερους πόντους φήμης.

Γενικά πάντως είναι ένα παιχνιδι που δε θα χρειαστεί να αφιερώσετε πάνω από πέντε λεπτά την ημέρα...αν και δεν τα αξίζει ούτε και αυτά.

Σημείωση: Για λόγους μυστικιστικής φύσεως οι δημιουργοί θεώρησαν σκόπιμο να φτιάξουν μία εκδοχή για το Αμερικάνικο κοινό: είναι το Online Soccer Manager (σε αντιδιαστολή με το Online Football Manager). Πέραν του τίτλου τίποτα δεν το ξεχωρίζει από το αρχικό, εκτός από διάφορα bugs που έχει...Αν επιμένετε να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο παιχνίδι, σας συνιστώ το "original" (το Football δηλαδή!).

Αρνητικά: Είναι στη φύση τους φαίνεται: όσο πιο χαριτωμένα είναι τα γραφικά σε ένα παιχνίδι, τόσο πιο πολύ προσπαθεί να σας πιεί το αίμα (ή τουάχιστον να σας μαδίσει το πορτοφόλι). Έτσι και εδώ, με το δέλεαρ των χαμηλών τιμών, το παιχνίδι δίνει πραγματικά πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα σε όσους πληρώνουν. Για παράδειγμα αν δεν πληρώσεις, δεν μπορείς να καταταγείς στην παγκόσμια κατάταξη...

Το παιχνίδι είναι πολύ απλό να το μάθεις...και παραμένει απλό όσο και να ασχοληθείς, αφού έχει μηδενικό βάθος.

Τέλος η κατάργηση του Ελληνικού Πρωταθλήματος καταγράφεται στα πολύ αρνητικά του παιχνιδιού... Και τούτο ενώ οι Ολλανδοί φίλοι μας θεώρησαν σκόπιμο να συμπεριλάβουν τα "λαοφιλή" πρωταθλήματα του Ουζμπεκιστάν, του Καζακστάν και...του Αφγανιστάν!

Θετικά: Ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος ενασχόλησης ανά ημέρα.


Η Ελληνική Κοινότητα: Παλαιότερα, από ό,τι θυμάμαι, ήταν αρκετά μεγάλη. Τώρα δεν μπόρεσα να βρώ ούτε έντα ελληνικό πρωτάθλημα.



Χρήσιμα Εργαλεία:

Σχετικοί Σύνδεσμοι:

Παραπεμπτικοί Σύνδεσμοι:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου